Prajitura sarlota

de silvi0ara in Prajituri, 18 Apr 2010 | 20591 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat  
  • 3 oua  
  • 4 linguri zahar  
  • 4 linguri faina  
  • un praf de sare  
  • 1 plic zahar vanilat  
  • Pentru sarlota
  • 7 oua
  • 5 plicuri gelatina alba
  • 4 linguri faina
  • 1 litru lapte
  • 6 linguri cu zahar
  • 2 linguri cacao
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura sarlota:

Mai intai facem blatul.

Se pregateste o tava de 33/23cm tapetata cu hartie pergament.

Se freaca galbenusurile cu sarea,vanilia si zaharul pana isi dubleaza volumul,apoi se adauga faina iar la sfarsit albusurile batute spuma tare.

se amesteca usor de jos in sus.

Se toarna compozitia in tava si se da la cuptorul preancalzit la 180gC pentru 30-35 de minute.

Se scoate si se lasa la racit.

Intre timp pregatim sarlota:

Mai intai lasam gelatina la inmuiat in 300ml lapte rece.

Se amesteca galbenusurile cu un praf de sare,4 linguri de zahar si cele 4 linguri de faina.

Se toarna restul de lapte si se amesteca bine cu mixerul,se transfera compozitia intr-o oala si se pune la foc mic,amestecand continuu pana se ingroasa,dar atentie fara sa fiarba.

Se ia de pe foc si se adauga gelatina topita.

Se pune oala intr-un vas cu apa rece la racit..

Albusurile se bat spuma tare cu 8 linguri de zahar ca la bezele si se amesteca in compozitia de lapte racita.

Se bate frisca spuma cu restul de zahar(4 linguri).

Se opreste putina frisca pentru ornat,iar restul se amesteca in crema .

Se imparte compozitia in 2 parti,iar intruna se pun 2 linguri de cacao si in cealalta ,zaharul vanilat.

Se mai lasa putin la frigider,15-20 de minut.

Apoi se tapateaza tava in care am copt blatul,cu folie de plastic alimentar,se pune blatul,apoi se aseaza alternativ straturi din compozitia de sarlota.

Se mai lasa la frigider pentru 2 ore,se scoate se taie dupa preferinta,apoi se decoreaza cu frisca pastrata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura sarlota" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarlota cu mere